מה אסטונים אוכלים בחג המולד?

באמת, מה? מצוייד בקשרים אסטוניים מצויינים, קיבלתי הזמנה נחשקת לאירוע חג המולד של הקהילה האסטונית בברלין! משאיות ענק הובילו מעדנים במיוחד מטאלין, לענג את חיכם של חמישים האסטונים שחיים בקהילה המקומית בברלין. הצלחת הנאה שהעמסתי לעצמי מוצגת לפניכם:

בהיצע? הרבה כרוב, הרבה דגים והרבה נקניקים. כרוב מבושל חם עם או בלי בשר שכבו להם בגאווה לצד סלט תפוחי אדמה (עם בשר), וסלט סלק והרינג טעים באופן מחשיד. הוגשו כריכים מסורתיים של ביצה וקאוויאר, לצד כריך עם דג קטנטן וחביב שלא הצלחתי לזהות. במרכז הצלחת מונח סוג של כופתאה ממולאת (בכרוב. כמובן), וקרוב אליכם אפשר לראות את הלחמים השחורים משחור שכל כך אוהבים באסטוניה. אבל על הכל מולך בגאווה המעדן הלאומי, זה שעצם ההשגה של הגירסא האסטונית שלו משכה לכאן את הקהילה. אני מדבר, כמובן, על נקניק הדם. זה נשמע דוחה, ובחיי שחשבתי שגם הטעם יהיה דוחה, אבל בעיניים עצומות לקחתי ביס קטנטן.. ואז ישר חיסלתי את הכל. יופי של אוכל. נתן לי אומץ לנסות להבא את הגירסא הברלינאית.

והכל נלגם עם כמויות של וודקה, לצד ליקרים אסטוניים איכותיים. ארבע אחרי הצהריים והם שותים לי משל היו חיילים במסיבה ביד חרוצים.

ובשנה הבאה: פוסט על קינוחים אסטוניים של חג המולד שילוו בפוסט המוזיקה האסטונית של חג המולד! או שלא. נראה.

3 תגובות

  1. מיד זיהיתי את נקניקיית הדם.
    והיא נראית מהמשובחות.
    מתה על נקניקיות דם.
    עשית לי תיאבון.

  2. ניימן הגיב:

    האמת היא שלמרות ההצהרות לעיל, לא נראה שאטעם בקרוב את הגירסא הברלינאית של המאכל. הסיבה לכך היא שהוא מוגש במסעדה האהובה עלי, ושם אני חייב לקחת את המנה האהובה עלי של קציצה אימתנית ברלינאית עם ביצה:
    http://farm6.static.flickr.com/5285/5221322134_502d942b9b_z.jpg

    כך שאשמח לטעום את הנקניקיה לראשונה בצוותא אם וכאשר אי פעם תבואי לפה סוף סוף!

  3. אני מקווה מאוד שאצליח לגייס שותפה לאפריל הקרוב. זו התוכנית כרגע.
    ובלי שום קשר, בפעם הבאה שאתה בישראל, תזכיר לי לקחת אותך ללה צ'מפה, ותאכל מורסיה, שזה נקניקיית דם ספרדית.
    מכיר את סקירת נקניקיות הדם שלי?
    http://saloona.co.il/losogeretape/?p=1615
    (הפסקאות שלפני התמונה של הנקניקייה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting