ההונג קונג היומי (4) – אוכל רחוב וזלילות

[הידעת? בקרוב תיגמר סדרת 'ההונג קונג היומי' ויבוא פוסט ארוך ואמיתי מסכם על העיר! אה, וגם עד גיל 60 תגיע לירח]

מפחיד אותי לכתוב משהו על האוכל בהונג קונג. ראשית – כי דגמתי אולי אחוז ממה שיש למקום להציע. ושנית – כי גם את מה שדגמתי אני בקושי יודע לתאר (לך תתאר פירות וירקות שאין לך מושג מה השם שלהם בעברית. או אנגלית). עד שאעזור קצת יותר אומץ (בעיקר המלצות מסעדות) – קבלו בינתיים שתי תמונות וכמה מילים.

ליד שוק הנשים, אחד השווקים המפורסמים בעיר, יש מלא מזללות מהירות כמו זו שבתמונה. שינג התחילה להסביר לי מהו כל מאכל ומאכל עד שקיבלתי כאב ראש וחילקתי אותם לבד ל: דגים (כדורי דגים טעימים), בקר, עוף, חזיר, בשר אחר וירקות שאני לא מכיר. כמה פשוט ככה קל. לזכותי ייאמר שטעמתי חלקים גדולים מהדברים האלה בשבוע הזה – וכולם היו מעניינים מאד (חלקם גם טעימים להפליא. חלקם סתם מוזרים לאללה). לכו על כדורי הדגים ועל הטופו. אבל זו סתם המלצה פחדנית שלי.

אגב, מפוזרים באיזור גם מלא דוכני חלב קוסקוס קר. אפשר לקבל אותם עם או בלי ג'לי שחור למטה בכוס (אין לי מושג מה הדבר הזה באמת) – וזה משקה ממלא (משמין) ומעולה.


[עלתה טענה צודקת אתמול שאין מספיק תמונות של מקומיים בבלוג. אז הנה – עכשיו יש]

בבוקר אחרי הלכתי לבד לסופר להצטייד בקצת ממתקים. השלל הקטן שלי כלל את מה שבתמונה: יוגורט אלוורה (מוזר אך טעייייייים), יוגורט ג'לי שחור (או משהו בסגנון. סתם מוזר), עוגות תה ירוק (אחלה בחלה) ועוגיות שומשום שחור (מאממות!). בנוסף, נפקדת מהתמונה אריזה של יוגורט ג'ינג'ר (נאכל לפני שנלקחה התמונה).


[ארוחת בוקר של "בריאות"]

10 תגובות

  1. האורגניזם הגיב:

    Now you're talking!
    🙂

  2. ניימן הגיב:

    תזהרי. מי שמכיר אותי יודע שאני אף פעם לא שותק :]

    (קצת קשה לי לצלם אנשים. תמיד היה קשה. אני מרגיש לא נעים לקחת תמונות של זרים..)

  3. נועה הגיב:

    אחד הדברים שאני הכי נהנת בהם בחו"ל זה להכנס לסופר המקומי ולראות איזה דברים מגניבים יש שם 🙂

  4. ניימן הגיב:

    נועה – גם אני! גם אני! גם אני! והכי מצחיק שמלא פעמים יוצא שהמקומיים שמארחים אותי לא מבינים מה יש לי לחפש שעה בסופר ולעשות רשימות ליד מדפי הגבינות..

  5. דורון הגיב:

    המממ… מה זה חלב קוסקוס קר?

  6. ניימן הגיב:

    אתה לא יודע מה זה חלב קוקוס? כי חלק קוקוס קר זה אותו הדבר רק עם קרח. בבלנדר :]

  7. אוכל חו"ל. סוג הפוסטים האהוב עלי. פיניתי לי זמן היום לכל הפוסטים של הונג קונג, וכרגיל כיף לי לקרוא. מתמלאה בקנאה. אתה יודע לחיות!

  8. ניימן הגיב:

    זה פוסטים קצרים, לא? רבע שעה מספיקה לכולם 🙂 (אני מקווה). שמח שאת נהנית (שלחי אימייל ותעדכני מה שלומך אם יש לך זמן..)

  9. Kruvit הגיב:

    יוגורט אלווורה הוא לא טעים בכלל…
    נראה לי שאם היית בארץ היית אוכל ואוהב את הגלידת תה ירוק של וניליה..
    ועד כה, התמונות והסיפורים גורמים לי להרגיש כאילו לא הייתי שם בכלל (והייתי, אבל באמת לא הרבה זמן ובלי ליווי מקומי)

  10. ניימן הגיב:

    דווקא היוגורט אלוורה הזה היה בסדר גמור :]

    ונראה לי שאם הייתי שומע מה את עשית אז בטח הייתה לי הרגשה שלא הייתי שם. ככה זה כשאין מתכון מדויק לתייר. כל אחד עושה דברים מסוימים ומפסיד דברים אחרים..

להגיב על ניימן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting