סיידר באסטר'ס Buster's Cider

ביקרתי ביום ראשון במבשלת שפירא. לא למדתי המון, כי כבר ידעתי שהבירות שלהם מעולות.

ממליץ להשיג את בירת החורף, ג'קס ווינטר אייל. בירת חורף שמיושנת עם שבבי עץ שהושרו בויסקי ג'ק דניאלס. היא יוצאת כל שנה קצת אחרת, ומהדורת 2015 פשוט מעולה.

בניין לידם יושבת סיידריה. Buster's Cider. היא הוקמה ב – 2008 ע"י דני נילסן, עולה מארה"ב, ולכן השם כתוב בלעז. הם מתמחים בסיידרים (משקה אלכוהולי מתפוחים), אבל יש להם עוד לא מעט משקאות אחרים.

בטעימה מהירה עברתי על כל ההיצע שלהם, ודירגתי אותו לנוחות הקוראים.

1. בירה – חוצפה (8.9 אחוז. דאבל IPA). למקום ראשון שלי הגיע הבירה היחידה שהם מייצרים. זה סגנון שאין כמעט בארץ. הדאבל IPA הישראלי היחיד האחר שאני מכיר הוא גריזלי של הדובים.

חוצפה היא בירה פשוט פנטסטית שעונה על כל סטנדרט אמריקאי. הבעיה? הייצור והמכירה שלה לא סדירים.

2. ליקר אמרטו (לא נמכר עדיין). משקה מרצפן נוזלי מתקתק ומדהים. לא בטוח שהוא פחות טוב מהבירה! מכינים אותו משקדים בלבד, בלי תוספות טעם, בעוד שמספרים לי שאמרטו בארץ בדר"כ מקבל את הטעם מתמציות.

3. סיידר באסטר'ס 67. סיידר יבש עם 6.7 אחוז אלכוהול. מתאים לחובבי הבירה. הייתי יושב בכיף על בקבוק שלו (לא נמכר בפאבים מהחבית, רק בסיידריה).

4. סיידר באסטר'ס 48. סיידר מתקתק עם 4.8 אחוז אלכוהול. המספרים לא מקריים כמובן, הם עבדו קשה כדי להגיע אליהם! סיידר מתוק וקלאסי כמו שמדמיינים סיידר.

כמו כל המוצרים של המבשלה גם הסיידרים טבעיים לחלוטין כמובן. וכשזה מגיע לאלכוהול, זה עושה הבדל ענק בטעם.

5. לימונדה. כן, לימונדה. עם חמש אחוז אלכוהול וקוביית קרח. כאילו שמישהו הוסיף קצת אלכוהול לכוס הלימונדה הטבעית שאני שותה עם חומוס.


[פינת זיקוק]

6. בורבון, ג'ין ווודקה. משקאות כבדים זה פחות הקטע שלי. את הג'ין רק הרחתי. את הבורבון טעמתי, והוא טעים עד כמה שאני לא מבין בוויסקי. לוודקה הם משאירים בכוונה טעם חזק – בניגוד לרוסים שעובדים קשה כדי שלוודקה יהיה כמה שפחות טעם. אני בא מהמסורת הרוסית, ופחות התחברתי לזה.

*ה*בעיה של באסטרס, היא שפשוט קשה להשיג את המוצרים שלהם כרגע. את האמרטו והמשקאות הכבדים הם יתחילו לשווק רק במרץ. הסיידרים נמצאים בחנויות, אבל בפאבים לא שמתי לב אליהם.

קשה לדעת שבאסטרס מקומיים מהבקבוק והשם, ולפי דעתי זה משפיע המון על בחירת הקהל. אבל יש להם כמה מוצרים מצויינים, ושווה  להתאמץ.

7 תגובות

  1. Daniel הגיב:

    דיווח קצר ולעניין 🙂

  2. נוגס הגיב:

    הם מייצרים בורבון/וויסקי?! כלומר אשכרה מיישנים תזקיקי?!

  3. נוגס הגיב:

    ואתה יודע את זה – זה סוג של ״מונשיין״ מישהו שהקים מזקקה אד הוק לצרכי ׳ניסוי׳ ולא וויסקי ממש. אבל נכון, יש וויסקי ישראל – יש ביפו מזקקה שאמורה לזקק מסחרית וויסקי משהו שנקרא Milk and Hony distilery.

    • ניימן הגיב:

      לא ידעתי:) הידע שלי בוויסקי שואף לאפס.

      האתר של ה – milk and honey לא הכי מעודכן בעולם ("המזקקה אמורה להיות מוכנה בסוף 2013"). אתה יודע אם זה באמת קיים?

להגיב על ניימן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting