הלילה שלפני סילבסטר וארגז בירות בוטיק

נזכרתי למה התאהבתי בברלין בתקופה שלפני סילבסטר; העיר עוברת מטמרפוזה מהירה כמו זומבי על סמי גדילה. מעיר רפאים ריקה ורומנטית בחג המולד, לקלחת טירוף מבעבע בימים שלפני סילבסטר. בליינים מכל העולם ממלאים לאיטם את העיר. בערבים הם עורכים בפאבים השונים חזרות גנרליות לקראת הלילה הגדול.

זוהי תקופה בה חבר מישראל תופס טיסה ספונטית לז’נבה וצריך עזרה דחופה להגיע לברלין בסילבסטר; בה צמד ידידות מבודפשט מסמסות באמצע הלילה שהגיעו לעיר ואין להן איפה לישון; בה חמישים אחוז מהאנשים שהתחלתי איתם שיחה מקרית בפאב הלכו להקיא נשמתם באמצע. יש חוסר שפיות באוויר. והימים כל כך שקטים עת כולם ספונים בבתים מחלימים מהלילה הקודם.

—————-

ועכשיו למשהו שונה לגמרי: זכיתי במלגה! הדאגות הפיננסיות שלי יכולות להירגע לפחות לשנה וחצי הקרובות. זו הרגשת הקלה אדירה. חגגתי אותה בדרך היחידה בה אני יודע לחגוג: הזמנתי ארגז בירות באינטרנט. נראה לי שחובבי הבירה שפעם קראו פה מזמן עזבו את הבלוג. אך תרשו לי לפרט בכל מקרה;

1. Glazen Toren Canaster Winterscotch – אייל סקוטי חזק.
2. De Molen Bloed, Zweet & Tranen – השם מתורגם כ’דם יזע ודמעות’. סטאוט מעושן עם טעמי קפה עזים.
3. Moinette Blonde – בירת מנזרים בלונדינית. לא מיוחדת כמו האחרות, אך טרם טעמתי אותה, והמחיר היה זול.
4. De Ranke XX Bitter – בירה בלגית מרה, בהירה עם 6.2 אחוז אלכוהול. התיאור מדבר על כמויות של כישות.
5. Port Brewing Wipeout IPA – בירה שלעומתה הבירה הקודמת נראית כמו ממתק ילדים.
6. Mikkeller Beer Geek Breakfast – אחת הבירות האהובות עלי בעולם. סטאוט שיבולת שועל, עשיר, סמיך ועם ארומת קפה. מושלם כארוחת בוקר בריאה. המון כישות, כמו כל דבר שמבשלת מיקלר עושה.
7. Southern Tier Jah-va Imperial Coffee Stout – עם 10.7 אחוז אלכוהול, פולי קפה מיוחדים, וגוף עשיר וסמיך – זו חייבת להיות בירה מעולה. חייבת.
8. Hoppin Frog BORIS The Crusher – עשר שעות. זה הזמן שלקח מאז שארגז הבירות הגיע לביתי עד ששתיתי את ‘בוריס הכותש’. בירה עשירת שעורה שתכתוש את בלוטות הטעם שלכם לגרגרים. התכנון היה לשתות אותה עם ידידה. שלוק אחד הספיק לה כדי להבין שזה ממש לא בשבילה. אז היא עברה לבירת פילסנר משעממת, ואני נשארתי עם בקבוק כהה גדול שלם, ובוקר אחד קשה ביום למחרת.

————–

עדכון אחרון: מי שלא יודע, ה – League Pass של האנ.בי.איי פתוח חינם בשבועיים הראשונים של הליגה. עד ה – 8 לינואר. מה שאומר שניתן לראות את כל המשחקים אונליין באיכות מעולה. והכי טוב: לא חייבים לראות באמצע הלילה! ניתן לצפות גם בשידורים חוזרים בדיעבד. כך יצא שכבר שני בקרים העברתי שעתיים בלראות משחקים מליל אמש.

אם לא יודעים את התוצאה, זה טוב כמו הדבר האמיתי.

השימוש מצריך הרשמה קצרה ומהירה.

De Molen Bloed, Zweet & Tranen

10 תגובות

  1. רחלי הגיב:

    אין ספק שאתה יודע איך לחגוג 🙂 מזל טוב!

  2. דרור הגיב:

    חובבי הבירה עדיין פה, בקריאה סלקטיבית 🙂
    ידידנו המשותף ברק הביא את בוריס הכותש ואת אחותו דוריס הכותשת לטעימה משותפת, בהחלט בירות מעולות שאי אפשר להתעלם מהן.

    מזל טוב על המלגה.
    סתם סקרנות, מאיזה אתר הזמנת ?

  3. עודד הגיב:

    למה הלכו? חובבים וקוראים!

    ברכות על המלגה, אני בטוח שזו תחושה נהדרת. והולכת טוב במיוחד עם בירה טובה…

  4. ניימן הגיב:

    הייתי פסימי – טוב לראות שעוד יש פה כמה חובבים.

    הזמנתי מ – Bierkompass. אתר גרמני אדיר שקיים כבר שנתיים. יש להם מבחר מתחלף נהדר, והם דואגים שלא יהיה לי משעמם. הם עושים משלוחים בתוך אירופה, אבל נראה לי שלא לישראל.
    http://www.bierkompass.de/

    דוריס המשחיתה הייתה sold out כשהזמנתי. זו “הבעיה” עם האתר הזה: צריך להזמין מהר.

    עודד: תחושה מעולה! זה מסיים אצלי תהליך של שנה של החלפת מנחה. עכשיו אפשר להתחיל לחקור בשקט 🙂

    • עודד הגיב:

      החלפת מנחה זו המקבילה האקדמית להחלפת מנוע באוטו. ושאסי. ברכות שהצלחת ותהנה מהמחקר! ומהבירה…

  5. זה לא כמו הדבר האמיתי

    • ניימן הגיב:

      זה כן. יש לי חוק שאני לא מעביר קדימה, כך שהחוויה זהה לגמרי. הבעיה היחידה היא עם הארכות: אני יכול לראות לפי הזמן שנותר אם תהיה הארכה או לא.

      שמת לב שבינתיים קובי משחק כמו אל אפריקאי, והלייקרס במרחק טרייד להיות קונטנדרים?

  6. אורן הגיב:

    נחמד לראות שאתה עוד זוכר אותנו.
    תהנה. בקרוב מגיעים לברלין עוד שני בירולוגים ידועים: יוחאי ובלמס.
    תירוץ טוב לחובבי הבירה שביננו לקפוץ לבקר בברלין

    • ניימן הגיב:

      יודע יודע. מגיעים עוד כמה ימים. אני כבר מתכנן להראות להם את מבשלות העיר.

      נ.ב – אני לא תירוץ טוב לקפוץ לברלין?! 😀

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting