בשתי מילים ג’: פסטיבל הבירה במעברות

מתחילים להרגיש פה מסורת. פעם חמישית שפסטיבל הבירה במעברות מתקיים, ופעם שנייה שסחבק לא רק מבקר, אלא אף מברמן בו. אגב, לא באמת חשבתם שאתן לפסטיבל בירה לעבור בלי מילה או שתיים, נכון?

בירת קסטייייייייל

קצת לפני שישי בבוקר (11:30 בצהריים. עניין של נקודת השקפה) הגעתי לדוכן ביר-מאסטר* בפסטיבל הבירה במעברות. היה זה היום השני של האירוע, ונראה שהאנרגיות זרמו בצורה חיובית למדי. למזוג בירה זה כיף גדול, חבריי לדוכן (ולקופה) היו מקסימים (בעיקר לאחר שהבינו שמתוקף תפקידם אפשר גם לטעום את המוצר) – והיה סבבה לגמרי. לא הפתעה גדולה.

מה שכן הפתעה, הן כמות הבירות החדשות שטעמתי. היו שם כמה פנינות (ועוד כמה נוספות שלא הספקתי לטעום):

הישראליות
הבירות המקומיות כיכבו. נתחיל ברמת הגולן. מבשלה שהיה ברור שמתישהו תכה גלים רציניים בשוק (היא עוד לא עושה זאת. ועדיין ברור שמתישהו זה יקרה). לפסטיבל הגיעו לא פחות מחמישה(!) סוגים שלהם. אחד מהסוגים אפילו לא ידעתי שהם מייצרים. עמק, הפילסנר, היא עדיין לאגר ראויה. כנ”ל ראוי להיאמר גם על גולן דמויית הגולדסטאר היותר איכותית (וסליחה עם הפאנאטים). גליל – החיטה הרגילה, כמעט זהה לבירות החיטות הגרמניות שכולנו מכירים (ואוהבים בארץ: פאולנר, אדלוויס או ווירשטפן המיתולוגית). קנייה ראויה.

הכוכבות היו גליל הכהה – בירת חיטה כהה. לא נדמה לי שהביאו משהו כזה לארץ עד עתה. לא נפלתי מהרגליים. סביר, לא יותר. ייתכן שגם המראה האובר-עכור של הבירה תרם לזאת. מראה זה שליש מהחוויה. בזלת לעומת זאת, הדופלבוק הציוני הראשון, היא פנינה של ממש. 8.0 אחוז אלכוהול, ריח כישות חזק חזק, וטעם מתוק\מר\עשיר. שונה מהדופלבוק של טוכר (חפשו בבית הבירה!), אבל ממש לא פחות טוב.
(דיווחים מקצועיים יותר נעדרים היות ולא הייתי בהכרת טעימה מקצועית באותו היום)

מעבר אליהן הגיעו גם כמה בירות של מבשלה ישראלית חדשה, Manfred. ושל עוד מבשלה מכפ”ס. משתיהן לא לקחתי יותר משלוק, ולכן לא אתיימר לכתוב התרשמות. אבל טוב לראות שיש פה צמיחה והתפתחות מתמדת.

הבלגיות
אט אט אנו הופכים לשלוחה בלגית במזרח התיכון. מוצדק בהחלט, רק שקצת מזניחים את תעשיית בירה מרשימות אחרות. האמריקאית למשל (מלבד סמואל אדאמס). נו, מתישהו גם הגל הזה ידביק אותנו בתקווה.

את פלוריס קריק, בירת דובדבנים, טעמתי בעבר – אבל זה היה שלוק קטן וזניח שהשאיר חצי תאוותי בידי. היות והייתי אחראי על מזיגתה (בין השאר), טעמתי עכשיו קצת הרבה יותר מהמוצר – ואפשר לאמר בגאווה: נמצאה בירת הפירות הראשונה שאני מחבב. שילוב מושלם בין מתוק וחמוץ, יחד עם ריח פירותי וצבע יפייפיה (כבר הזכרתי את השפעת המראה, נכון?), יוצרים אחלה מוצר.

יחד איתה נטעמה לא מעט דליריום טרמנ’ס. שם שמשמועותו הוא ‘טירוף אלכוהול’ – כזה שמקבל מי ששותה יותר מדי. סמל הבירה הוא פיל ורוד (כן, מהסוג שרואה הסובל מטירוף אלכוהול). פסל הפיל הורוד שהצבנו ליד הברז היה אחלה אטרקציה, ומישהו אפילו שאל כמה תלושים צריך בשבילו.

הבירה עטורת שבחים, נבחרה לאחת מהחמישים הטובות בעולם ב – 1997 (אם כי אין זה אומר שאין מעניינות ממנה בארץ). היא סוג של לף בלונד משודרג ומשופר – ומקבלת ממני את הציון: סביר פלוס. נראה לי שפשוט מאסתי קצת בבלגיות כבדות.

נטעמה עוד Brigand בהטעמת בכורה. מבית מבשלת Van Honsebrouck (מבשלה בלגית, למרות השם שנשמע גרמני). הייתי קצת לא מרוכז בשלב זה של היום, ולכן לא אטרח אפילו להעלות אפילו מקצה רשמים (אעשה זאת לאחר שאשתה אותה בצורה מסודרת יותר). מה שכן, ראוי לציין שגם את Kasteel, של אותה המבשלה העלו לארץ. בירה בעלת תפקיד רומנטי חשוב בטיולי האחרונים באירופה (ונרחיב על כך, מתישהו) – וגם אחת הטובות, אם כי מתוקות וסמיכות, שאני מכיר. זו בונבוניירה של ממש, ונראה לי שנקדיש לה פוסט מיוחד, כולל היסטוריה, סיפורים וצבעים לכשתצא באופן מסודר.

(חסר סדר אירועים בשתי מילים. בקרוב נחזור למוזיקה, ביקורות הופעות, חוויות מאירופה ושלל רשימות יבשות :] )

—————-
*
החברה לקידום תרבות הבירה היחידה בארץ, אך סביר להניח שהם היו החביבים עלי גם לו היו מאות אחרות. הם גם ארגנו את הפסטיבל במעברות.

15 תגובות

  1. DeadSwedishGirl הגיב:

    שתי הבירות של קאסטיל שהגיעו לארץ הן לא הבלונד (שמצולמת ומקושרת בפוסט, אלא הברון והרוג’ (האחרונה היא בתוספת דובדבנים). את שתיהן אפשר כבר להתחיל למצוא גם בפאבים.

  2. ניימן הגיב:

    באמת?? ידעתי שהגיעו הברון והרוג’ כי שמעתי את זה בפסטיבל, אבל חשבתי שראיתי גם את הבקבוק של הבלונד מוצג לראווה בדוכן שלהם (ראיתי מרחוק, כך שכנראה השליתי את עצמי).

    אופס!

    יש לך מושג באיזה פאבים אפשר למצוא אותם?

  3. DeadSwedishGirl הגיב:

    המקום היחיד שאפשר למצוא את שני הסוגים זה הגמברינוס באשדוד. את הרוג’ אפשר למצוא בלה מורס ברחובות. אני חושב שהם אמרו עוד איזה שם או שניים (פראג הקטנה אולי?!) אבל בכל אופן, הבירות נמצאות רק בשלב הראשוני של ההפצה שלהן.

  4. DeadSwedishGirl הגיב:

    אה ואגב, הבלונד לא הגיע, אבל היבואן אמר שמתישהו בעתיד הקרוב (הוא גם אמר מתי אבל אני לא זוכר), הם יביאו גם אותו.

  5. ניימן הגיב:

    רק פראג הקטנה רלוונטי אלי מבחינת מיקום. האמת היא שלגמברינוס אני מתכוון לקפוץ מתישהו. סתם מתוך סקרנות (ומיני-טיול כזה).

    ייתכן שהזיתי בקשר לבלונד – וייתכן שהביאו בקבוק או שניים רק לאותו היום בפסטיבל. אניווי, העיקר שיביאו אותו בקרוב :]

    יצא לך להיתקל בבירות החדשות שסמואל אדאמס הביאו? אני לא בטוח אם זה חד-פעמי\קבוע\הפצה רחבה או מצומצמת – אבל יש לי בבית שני בקבוקים שמחכים להיטעם בקרוב..

  6. ניימן הגיב:

    ובירור מהיר מעלה שאכן טעיתי. לא היה את הבלונד בפסטיבל..

  7. היי ניימן,
    נפגשנו אתמול בקצרה (אני הברמן החדש בבית הבירה). אתה מוזמן לבקר גם אצלי בבלוג שעוסק בין השאר בבירה.

    אה וכן, אחלה פוסט! אני ממש מצטער שלא יצא לי לבקר בפסטיבל 🙁

  8. ניימן הגיב:

    אני חושש שאתה מתבלבל ביני לבין מישהו אחר. לא הייתי אתמול בבית הבירה (וגם אין לי שיער ארוך :] ).

    האמת היא שנתקלתי בבלוג שלך שבוע שעבר – ואפילו כבר הוספתי אותו למועדפים. חסרים פה בלוגי בירה איכותיים. ברוך הבא!

  9. ניימן הגיב:

    (ונראה לי שלא הבהרתי את עצמי. נראה לי שאתה מתבלבל ביני לבין חבר טוב שלי שנכח אתמול בבית הבירה. בחור גדול? שיער ארוך?)

  10. כן הבחור שהיה אתמול זה אכן מי שתארת. טוב לא נורא…אז פגשתי עוד חובב בירה, נעים להכיר 🙂

  11. ניימן הגיב:

    אכן כן. נעים מאד :]

  12. DeadSwedishGirl הגיב:

    בקשר לבירות של סמואל אדאמס – קניתי את ארבעת הסוגים בבית היין בזמן הפסטיבל בשביל לקחת הביתה, אבל היה לי שבוע קצת עמוס ולא הזדמן לי עדיין לטעום אותן, אז כנראה זה יקרה בשבוע הקרוב. לפי מה שהבנתי הן מתחילות להיות מופצות בחנויות בהפצה רחבה, אבל יכול להיות שלא הבנתי נכון.

  13. ניימן הגיב:

    אם הבנתי נכון, הם יהיו מופצות בחנויות מתמחות בלבד. הפצה מצומצמת כזאת. מצד שני, לא התעמקתי, כך שיכול להיות שטעות בידי.

  14. ערן קציר הגיב:

    הייתי יחד עם חברה נחמד ביותר,כל הכבוד.

    רק חבל שלא נןתנים עידוד לבירות בוטיק ישראליות “מבשלת הנגב ” ובירות של “מבשלת כנען”

    ועוד שהם בירות מצוינות. בברכה ערן כפר שמריהו

  15. ניימן הגיב:

    אהמ. לא הבנתי את כוונתך בקשר לבירות בוטיק ישראליות. היו שם לא מעט כאלה. היו גם כמובן כאלו שנפקדו, אבל זה בגלל שיש מקום סופי להציג בירות, וצריך גם שיהיה מספר מציגים הגיוני כך שכל אחד ירוויח. אני די בטוח שהבירות שציינת לא נפקדו בגלל חוסר עידוד.

    נ.ב – הם אכן בירות מצויינות. על זה אין לנו ויכוח :]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting