ביקורת מסעדה: הויטרינה

[התנצלותי מוגשת מראש לקוראי הצמחוניים או אוכלי הכשר. פוסט זה לא מיועד לכם, איתכם הסליחה]

לא סבלתי נקניקיות עת עזבתי את ישראל, אבל שנתיים בגרמניה עושות את העבודה על הבן אדם. במהלך החופשות בארץ סיפרו לי שסצינת נקניניקיות האיכות (בניגוד לנקניקיות ההקאה – על שם מה שקורה שעתיים לאחר צריכתן – שהיו שגורות פה בשנים עברו) משגשגת לפתע בת”א. ראש וראשונה הוא השרקוטרי. עם יד על הלב, אכלתי שם את אחת הנקניקיות המוצלחות בחיי. אבל הויטרינה עניינה אותי לא פחות מרגע ששמעתי עליה, היות והיא הציעה משהו מאד ישראלי: מגוון. בגרמניה מוכר נקניקיות מציע, במקרה הטוב, שלושה סוגים בהם הוא מתמחה. בישראל לוקחים את זה לכיוון העשרים, עם וריאציות מרתקות וחידושים לא פוסקים. אנחנו עם יצרתי אנחנו.

התפריט עקרונית רשום על הלוח, ומגלה שרוב הנקניקיות עולות 22-25 שקלים. אבל אין באמת טעם להסתכל בו, היות והוא לא מבהיר דבר. במקום זאת עדיף להעיף מבט בויטרינה שאתם רואים בתמונה למעלה ושעל שמה נקרא המקום. שם תגלו אוסף מרהיב של נקניקיות מוכנות לצלייה: ממינכן הקלאסית (בשר לבן וגרגירי חרדל) דרך בנקוק (עוף, ג’ינג’ר ולמון גראס) ואפולקו (בשר בקר כמון וצ’יפולטה) האקזוטיות ועד מילאנו (בקר ורוזמרין) וקזבלנקה (בקר וכבש בתוספת חריסה!) שדיברו לחובב בשר הבקר שבי. בסוף בחרתי באיסטנבול (בקר וכבש מעושנים).

יחד עם זה לקחתי צ’יפס (11 ש”ח). סיפרו לי מראש שהצ’יפס של המקום משובח: דק, עם עשבי תיבול ומלח ים. מגישים אותו בנייר לבן מוצב בתוך מסננת מעוצבת.

הנקניקיה הגיע בלחמניה שהיא לא אוורירית כמו אלו האמריקאיות, אך גם לא כבדה כמו זו הישראלית. ליוו אותה שתי תוספות לבחירה, שבמקרה שלי היו (בהמלצת המוכר) בצל קרמל ופלפל אדום. ואז התגלתה בעיה קטנה: אוסף הטעמים האקזוטי הזה מתערב ביחד למשהו בו קשה להבחין בניואנסים של כל רכיב. וכך, במקום לאכול בביסים שלמים, התחלתי לחלק אותם לביסים של לחמניה עם בצל וקרמל (יאמי) ולחמניה עם נקניקיה מעושנת (יאמי יאמי), אכלתי לאט, קורא את העיתונים שפזורים שם ונוגס מהצ’יפס בין ביס לביס. ובסופו של דבר סיימתי שבע מאד ומרוצה.

רק כשיצאתי נזכרתי שבכלל המליצו לי על ההמבורגר שם. נו שווין, נשאיר משהו לפעם הבאה.

[הויטרינה, אבן גבירול 54 תל אביב]

26 תגובות

  1. פאזי הגיב:

    חבר, במקרה לגמרי מצאתי את בלוגך – ומה רבה שמחתי! נראה שיש לנו הרבה מהמשותף (למעט הבשר :] )
    זכית בקורא חדש.

  2. ניימן הגיב:

    שמח לשמוע! למרות הכתוב פה, אני בקושי אוכל בשר. לא הרבה מעבר למתואר בבלוג. בעבר הייתי צמחוני לתקופה מסוימת, אבל נאלצתי להפסיק מסיבות אלו ואחרות..

  3. אינגה מ. הגיב:

    תודה על ההמלצה, ניימן. אלך לנסות בגיחה הבאה שלי לממלכת ת”א.

  4. ניימן הגיב:

    בשמחה. אם כי כמובן שיש בת”א מסעדה או שתיים לא פחות מעניינות. כמו השרקוטרי, למשל, שהוזכר בפיסקה הראשונה.

  5. עדי הגיב:

    נקרא טוב.
    עברתי שם בשבוע שעבר ומאוד הסתקרנתי. בשישי היה שם די הומה וגם מוזיקה טוב בקעה מהרמקולים שלהם המופנים לרחוב, הסטייל של המקום מצא חן בעיני, והמגוון מרשים. נקניקיה בלחמניה זה טעים! מה שכן, מנה כזו נראית לי לא הכי משביעה…

    לא אהבתי את ההתנצלות שלך בפני הקוראים הצמחוניים או שומרי הכשרות, נראה לי מיותר ומאוד מתחנף, בלי סיבה.
    מה עם התנצלות בפני קוראים שהנקניקיה מזכירה להם סמל פאלי ועלולים להיפגע? או קוראים שנפגעו פעם מזכוכית, והמילה ויטרינה מרתיעה אותם? (סתם דוגמאות מוקצנות במכוון לשם המחשה)
    או בקיצור – אתה כותב, מי שרוצה קורא ומי שלא – לא. אין מקום להתנצלויות, מי שאוהב לקרוא אותך, ימשיך לקרוא גם בלי ההתנצלות הזו, ומי שלא, אתה לא זקוק לו כקורא.
    לא להיעלב חלילה – זו רק דעתי הכנה והצנועה.

  6. ניימן הגיב:

    ההתנצלות הופנתה לאנשים ספציפיים שאני בקשר איתם ויודע שקוראים פה. יענו, למרות שהיא נכתבה כהתנצלות כללית, היא כוונה דווקא כפרטית (לא שהיית אמורה לדעת את זה כמובן). לאיודע אם זה משנה את דעתך. האמת היא שיכול להיות שאפילו הייתי מגיב כמוך. זה קצת מזכיר לי את ההתנגדות שלי לכל ה – trigger warnings אם את יודעת למה אני מתכוון.

    לא נעלבתי כמובן. ביקורת מנוסחת היטב תמיד מתקבלת בברכה :]

    הנקניקיה + צ’יפס היו משביעות. לא משביעות ברמת ה’אכלתי-ממש-הרבה-אין-סיכוי-שאקום-מהכסא-בשעה-הקרובה’ הידוע גם כ’שובע-חומוס’. אבל משביע כך שלא אכלתי אחרי זה כמה שעות. כמובן שגם צריך לציין שלא הגעתי לשם גווע מרעב..

  7. פוסט כלבבי. עכשיו אני כבר ממש ממש רעבה.

  8. ניימן הגיב:

    ההתנצלות למעלה לא הייתה מכוונת אליך p:

  9. עומר הגיב:

    בתור אחד שהיה בגרמניה שנתיים, אתה בטח גם יודע שהוספת רטבים גם היא ענין ישראלי לגמרי.
    בגרמניה נקניקיה זה נטו בשר, לפעמים אפילו בלי לחמניה, עם מקסימום קטשופ או חרדל (לא שניהם).

  10. ניימן הגיב:

    *שיעול* קארי וורסט *שיעול*
    https://www.neiman.co.il/?p=2257

    אבל אתה צודק. וזה קטע ישראלי שאני אוהב :]

  11. ניימן, אני יודעת שזה לא היה מכוון אלי, במיוחד שיום לפני הויטרינה ישבת לצידי כשאכלתי נקניקיית חזיר משובחת…

  12. עומר הגיב:

    קורי וורסט זה יותר דומה לתבשיל מכיוון שהנקניקיה באה חתוכה, ולפעמים אשכרה מבשלים את החתיכות ברוטב לפני ההגשה.
    בהתייחס למה שכתבת, שהטעמים קצת נעלמים מהרוטב, זאת כנראה הסיבה שבדרך כלל נקניקיות באות עם מעט מאד תוספות.

  13. ניימן הגיב:

    לא מסכים, קארי וורסט בהחלט נחשב כנקניקיה בגרמניה – למרות שחותכים אותה. לפחות במזללות עוד לא ראיתי שמבשלים את החתיכות ברוטב לפני ההגשה. אני חושב שזה מנהג לא נפוץ ולא מסורתי..

    אתה צודק בקשר לתוספות. ועדיין, אני שמח על קיום המקומות שמציעים מבחר תוספות מעניין, ולו רק בגלל שאני תמיד בעד ניסויים לחידושים.

  14. יעל ר. הגיב:

    נשמע טוב. ינוסה בהזדמנות.

    אח, עשית לי חשק רב לגיחה חוזרת לשרקוטרי. מה שכן, בעיניי מנות הפסטה שלהם טובות לא פחות מהנקניקיות (למשל הרביולי עם הארטישוק הירושלמי בציר בקר).

  15. ניימן הגיב:

    טוב, שוכנעתי. רביולי עם ארטישוק ירושלמי בביקור הבא בשרקוטרי. מה שכן, יכול להיות שיעברו כמה חודשים עד שאשוב לשם..

  16. הסקרן הגיב:

    עזבו אתכם מכל ה”זבל” הזה בפילדלפיה יש כריך הנקרא פילי צייז סטייק תאכלו קודם אחד כזה
    ותוסיפו בפנים מה שבא לכם ולאחר מכן תגיבו אין עוד דבר כזה אבל רק בפילדלפיה תאכלו שמ המקור

  17. הסקרן הגיב:

    למה?

  18. רותם הגיב:

    חיפשתי ביקורת על המקום. הייתי שם לפני כחודש והזמנתי מינכן. ששאלתי תוך כמה זמן יהיה מוכן, בלי הפתעה מוקדמת בעל המקום הוריד את הנקניקיה מהאש ואמר בחוצפה ואני מצטט! ״ פה זה לא מקום לאנשים שממהרים. פה יושבים הבוסים אלה שסופרים את הכסף בסוף היום״. הימים היו ימי עמוד ענן ובתור לוחם שחזר מהשטחי כינוס הטחתי בו שהוא חתיכת פלצן מגעיל חי בסרט ושידחוף את הנקניקיה שלו …
    חבל שהפנטזיה על נקניקיה איכותית בארץ הפלאפל נגדעה בגלל התנהגות בזיונית של חי בסרט שהוא איזה אליטה… סיימתי את היום בחומוס ממול היה על הכיפאק

    • אייל הגיב:

      הויטרינה מנוהלת ע”י בעלים טמפרמנט בעל אישיות חולנית . יחס מגעיל ללקוחות וגישה מתנשאת ומזלזלת שקשה להסביר ! מעולם לא נתקלתי בתופעה שכזאת בשום מקום שמגיש אוכל . כנראה שזה רק עניין של זמן עד שעוד אנשים יזכו ל”טיפול אישי” מהבעלים ויבינו עם מי יש להם עסק ! שומר נפשו ירחק …
      מתוך כבוד לבלוג הזה ומתוך כבוד לאוכל בכלל ולאנשים שמתפרנסים מהמקצוע הזה לא אכתוב איך הוא התנהג ומה הוא אמר . ניתן להבין לבד מהתגובה שעברתי חוויה חריגה מאוד …
      אגב, כשביקשתי לראות את החשבון שוב קפץ הבעלים כמו שור זועם ופתח את הפה הגדול שלו – שילמתי והלכתי מבלי לקבל את החשבון . כן , בויטרינה לא מוציאים חשבוניות . הם מעל החוק , הם מעל הלקוחות , הם מעל היקום והם שולטים בו . ככה זה שדוכן נקניקיות הופך לטרנד …הם יעשו את המכה ויעלמו מהנוף והעדר ינדוד לטרנד הבא

      • ניימן הגיב:

        בלי להתייחס לתוכן שלך (כי הוא לא רלוונטי אלי): עשה לי טובה ואל תתבטא פה בשפה אלימה\עצבנית (“אישיות חולנית” למשל). הבלוג הוא לא יציע העיתונות…. 🙂

        יש ביקורת להעביר? בסבבה. אפשר לעשות את זה בענייניות ובלי התלהמות.

  19. סיגל הגיב:

    היינו שם אתמול ובאמת שהיה עדיף לאכול נקנקיה בדוכן שירות על הפנים יחס מזוויעה היה טעות בחשבון ובמקום לתקן דיברו בצורה מגעילה אוכל ברמה בינונית מאוד שילמנו 200 שקל על 2 נקנקיות והמבוגר ממליץ מאוד לא להיתקרב חבל על הזמן והכסף עדיף לאכול נקנקייה בדוכן ב15 שקל שם הילס נורמלי ולפחות אתה יוצא שווע

  20. חי הגיב:

    הגעתי עקב המלצה, טעות רצינית. יותר מחצי שעה של המתנה, קיבלתי יחס מזלזל ומשפיל מהמנהל הבהמי שם,שילמתי 105 שח על המבורגר מסריח, לא ממליץ לאף אחד את העונש הזה.

  1. 11 במרץ 2011

    […] « ביקורת מסעדה: הויטרינה […]

  2. 10 ביוני 2011

    […] מקום של נקניקיות מיוחדות מאוד. קראתי עליו לראשונה אצל ניימן ידידי, ואחד מהבלוגרים האהובים עלי. מדובר בבר קטן וחביב, […]

  3. 13 ביוני 2011

    […] מקום של נקניקיות מיוחדות מאוד. קראתי עליו לראשונה אצל ניימן ידידי ואחד מהבלוגרים האהובים עלי. מדובר בבר קטן וחביב, […]

  4. 9 באפריל 2020

    […] מקום של נקניקיות מיוחדות מאוד. קראתי עליו לראשונה אצל ניימן ידידי, ואחד מהבלוגרים האהובים עלי. מדובר בבר קטן וחביב, […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting