מלון אמריקן קולוני, מסעדת ערבסקה

בשעת אחר צהריים מוקדמת נתבשרתי שהאמרגנית והעורכת הלשונית של הבלוג, לא סוגרת ת'פה, קבעה לנו ארוחה במסעדת ערבסקה שבאמריקן קולוני בירושלים. אם יורשה לי להוסיף בנימה אישית, אין זו הפעם הראשונה שהיא מעוללת תעלול בסגנון.

אוקי, אני קצת מגזים. בתהליך הייתה מעורבת גם צד ג', שאירגנה את האירוע, ונדרשה כמובן הסכמתי. אבל עזבו פרטים. מה שחשוב הוא שביום חמישי, שש בערב, מצאתי עצמי נוסע לירושלים בחברת כמה בלוגרים מורעבים.

די התרגשתי לקראת הנסיעה. זה לא שאי פעם שמעתי על מסעדת ערבסקה, אבל על מלון אמריקן קולוני שמעתי גם שמעתי. הוא שוכן בארמון טורקי מהמאה ה – 19. בשלב מסוים הפך אכסניה לקהילה האמריקאית האזוטרית של ירושלים, ואז למלון. התארחו בו כוכבי קולנוע, דיפלומטים זרים וקונסולים. אם יש מקום שהוא בית ל"עליתה הזרה של ישראל", הרי שזהו המקום.

וכמובן: יש שם פאב. לא סתם פאב, אלא אחד אגדי שמוזכר בנימת כבוד ברשימות הפאבים הטובים בישראל. ה – Cellar Bar. פאב תת-קרקעי, השוכן במרתף עתיר קשתות. בליל לשונות ותערובות ויסקי מתערבבות שם באווירה של החברה האנגלית הגבוהה. נורא נורא נורא רציתי ללגום שם כוסית קוניאק; לצערי לא היה לנו זמן.

מסעדת ערבסקה שבמלון מציגה תפריט ערבי-בינלאומי. היא מסעדת יוקרה, עם מנות ראשונות באיזור ה – 20-25 דולר, ועיקריות 30-35. סליחה על המחירים בדולרים, אבל אמריקן קולוני, שנמצא במזרח ירושלים, מנוהל כולו באנגלית.

הוגשו לנו בערך שלושים מנות – עשר פתיחה, עשר עיקריות ועשרה קינוחים. הסתחררתי לגמרי. טעמתי רק ממה שעניין אותי.

קיבלנו כל אחד כוסית קרם אבוקדו עם סלומון עליו. מצוין. מנת הפתיחה המעולה ביותר הייתה פלאפל שרימפס. גם הסלומון המעושן ומנת הבורגול היו מצויינות. בעצם, לא הייתה מנה רעה בארוחה. הן נעו בין טובות למצויינות. ככלל אצבע הייתי מדלג על המנות הערביות הקלאסיות – סלטים, פלאפל, שיפודים – והולך על אלו הבינלאומיות. זה לא שהן רעות, אבל טובות מהן יש ברובע המוסלמי.

המנות העיקריות הכילו כמה גושי בשר עצבניים. לא בדיוק כוס התה שלי. טאג'ין הדג היה רך, עשיר בטעמים ופשוט עשה לי את הערב. לקחתי ממנו עוד ועוד. הממולאים, ראו זה פלא, היו רמה אחת מאלו שהורגלתי אליהם עד עכשיו.

לסיום – ראו את המנה המוזרה למטה. סיפרו לי שהיא טונה. אני אומר שהיא טעימה.

הקינוחים הגיעו. ברשותכם אדלג על כולם, אזכיר בחצי נשימה את שטרודל התפוחים, ואתרכז בדבר אחד. בזה:

מה זה? עוגת שוקולד. הקינוח הכי נפוץ בחצי הכדור המערבי. אכלתי מאות כאלו. אם זאת אעז ואכריז: זו מתחרה על תואר עוגת השוקולד הטובה ביותר שאכלתי מימי. תואר שאני לא מחלק בכדי מה. היא גם זולה יחסית לשאר התפריט: 8 דולר בלבד.

אני לא אוכל הרבה במסעדות יוקרה. בעצם, אני לא אוכל הרבה נקודה. אוכל אצלי, לא יודע אם שמים לזה לב בבלוג, בא ממקום של עניין תרבותי ופחות גרגרנות. בהיבט הזה מסעדת כוך בעיר העתיקה בירושלים מדברת אלי יותר ממסעדת ערבסקה היוקרתית. אבל בהקשר הטעם, חוויתי אולי את ארוחת השנה שלי.

כבר הזכרתי שיש להם גם פאב מרתפי שחובה לבקר בו?

25 תגובות

  1. טליה הגיב:

    טוב,ניימן,הכל טוב ויפה…אבל למה,למה בשם כל הקדושים לייסר את הצופים???היית חייב לצרף צילומים? לא יכלת לכתוב מבלי לגרום לצופה הממוצע לרייר מול המסך??? שמע לי,אתה כותב כל כך יפה,לא צריך תמונות…מה עוד שלצערי הרב קראתי גם את רשמיה של זותי שלא סוגרת וכבר התעניתי פעם אחת,אז לשם מה לעורר שוב את כל השדים??? זה פשוט לא הוגן.אני אומרת לך.בבקשה חדל. ובעצם, תודה על ההמלצה- בתשעה עשר באפריל חל יומולדתי (57,הופ הופ טרללה,גדלתי בשנה…)וזו בהחלט הזדמנות לבלות שם את הערב עם אהובי.
    אז…תודה. ואל תספר לי שבאת לעבוד אז אין לך זמן לבלות,אלא אם כן לאכול כך,כמו נסיך סעודי,זו עבודה בשבילך…
    לא יודעת מה הפטפטת שלי…עוררת בי משהו לא ברור עם הפוסט הקשה הזה.נו,מילא,אירגע מתישהו…

  2. ניימן הגיב:

    עובד קשה! אפילו התעוררתי היום בחמש בבוקר כדי לעבוד! זה היה באחד הערבים.

    ונו, אם גרמנו לך לאהוב את האוכל אז עשינו עבודתנו נאמנה. מה שכן – שימי לב שאלו מחירים שמתאימים לשייח סעודי, כן?

  3. טליה, זה יפה ככה לקרוא את שנינו אבל להגיב רק לניימן?
    ואם כיסך מרשה לך, לכי על זה, אבל פרגני לעצמך גם לילה במלון.
    מבטיחה לך שזו תהיה חוויה בלתי נשכחת (גם לבנקאי שלך כנראה)

  4. טליה הגיב:

    לא סוגרת ת'פה,סגרת לי את הפה…אין מחילה…(יש???פליזזז)אין לי תירוץ הגון לאפליה הזו…אני מתה על הבלו שלך ומתבאסת בכל פעם מחדש כשנוכחת שרק דרך סלונה קוראת אותך.בבקשה שלחי לי עדכונים מהבלוג שלך למייל שלי,כפי שעושה ניימן…ואז תראי איך אני מגיבה בהתלהבות! הכתיבה שלך נפלאה!
    לגבי הצעתך להזמין חדר…בחלומות…בחלום.גם זה משהו,הלא כן?

  5. תודות על המחמאות.
    רשמי לי את המייל שלך, וארשום אותך לקבלת עדכונים ישירות למייל.
    את יכולה לשלוח לי מייל לפרטי:
    ymorris@zahav.net.il

  6. טל הגיב:

    איזה תמונות מדהימות והפוסט הזה מראה שחייבים לבקר שם. רואים שנהניתם מאד מהאוכל והאוירה, אבל חייבת לציין שבניגוד למצופה הלינה שם ממש, אבל ממש לא יקרה. 1200 ש"ח לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר, כולל בסופ"ש!!! זה ממש לא יקר למלון שנחשב אחד המלונות הטובים במדינה, אם לא ה…. ולכן כששמעתי על המחיר זינקתי על ההזדמנות- הזמנתי מקום ונהניתי מכל רגע (וגם בעלי) מומלץ בחום!!!! מלון מדהים. אוירה של חו"ל ואוכל כמו שאתם רואים מ ד ה י ם !!!!!!!

  7. כתבת מקסים !!
    אני שמחה שנהנית. גם אני נהניתי מאוד ותודה לך על שבאת. שמחתי להכירך ואשמח שבכל פעם שתגיע לביקור מולדת בכנען ניפגש בצורה כזו או אחרת.
    גם לי היה טעים מאוד. האוכל שם שווה את המחיר כי מעבר לאוכל מעולה יש שם אווירה שמעניקה נופך מיוחד לכל החוויה.
    אני מתכננת סופ"ש זוגי במלון עם בעלי ובטוחני שניהנה , לפחות כמו שנהנינו כולנו בארוחה.
    שוב, תודה גדולה .
    🙂
    אריאלה

  8. יעל ר. הגיב:

    הרגת עם העשרה קינוחים. ועוגת השוקולד. הרגת.
    באמת הכי טובה? אני באחרונה בגעגועים לקינוח השוקולד המופלא של מסה.

  9. פשוט יעל הגיב:

    אגב, אם אני כבר כותבת תגובות, אני רק רוצה לרשום לפרוטוקול גם פה – ככה עושים? הייתם חמש דקות מהבית שלי ולא אמרתם כלום? אם היו לי שורשים פולניים הייתי נעלבת, אבל אין, אז אני נאלצת לגייס לעניין את הכבוד המזרחי ולהעלב בכל זאת. 😉

    • ניימן הגיב:

      למעשה, אני חשבתי עליך. לא סוגרת ת'פה, עד כמה שיכולתי לשפוט, חשבה בעיקר על אוכל 😀

      (הייתה הסעה מאורגנת הבייתה, ולי היו אורחים לחזור אליהם)

  10. פשוט יעל, זו פשוט היתה קונספירציה שלנו נגדך. אם זה עוזר, חשבנו עליך. זה עוזר?

  11. פשוט יעל הגיב:

    קונספירציה! ידעתי!!

    🙂 נו, פעם אחרת.

  12. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

    סלמון
    ולא סולומון
    בסיסי ידידי

  1. 27 במרץ 2012

    […] זו היתה ארוחה עם קומץ בלוגרים של אוכל, וצירפתי אלי את ניימן, חביב הבלוג, שפחות נמשך אל האוכל בארוחה, אבל נשבה בקסם […]

  2. 31 במרץ 2012

    […] פרסם פוסט בבלוג שלו על ארוחה שאכל במסעדת "ערבסקה" שבמלון אמריקן קולוני, […]

  3. 9 באפריל 2020

    […] זו היתה ארוחה עם קומץ בלוגרים של אוכל, וצירפתי אלי את ניימן, חביב הבלוג, שפחות נמשך אל האוכל בארוחה, אבל נשבה בקסם […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting