לחם סיינט גאלן

ואני שוב בבוחס שבאלפים השוויצרים בואכה סיינט גאלן. ושוב המטרה היא לעבוד בשקט על הדוקטורט.

משעמם פה טיכו; אז שותים קפה, מדוושים קצת בהרים, מבשלים ארוחת צהריים קלה ולומדים. שקט שקט שקט. זו האווירה בה ניוטון גילה את כוח המשיכה.

יש פיתוי מסוכן אחד בבוחס: הלחם. קוראים לו ‘לחם סיינט גאלן’, ע”ש העיר “הגדולה” הקרובה ביותר. ואם נראה לכם שזו הגזמה אז תדעו שאתמול אכלתי כיכר שלמה לבד! כל הלילה התייסר מצפוני בגלל זה, והבוקר נאלצתי לקנות כיכר נוספת רק כדי להשקיטו.

אני אוהב פיתה טריה ובאגט ולחם שיפון גרמני. אבל הכי טעים זה לחם סיינט גאלן טרי. שתי פרוסות; אחת עם גבינה שוויצרית מההרים והשניה עם המון נוטלה.


[מקור]

לחם סיינט גאלן נאפה בזוגות – שני כעכים מחוברים אחד לשני. במאפיה בוצעים אותם לשניים רגע לפני הקניה – עם היד – וימכרו לכם חצי כעך. כל כיכר לכם מגיע עם צ’ופצ’יק קטן. השוויצרים קוראים לזה “אף”. שיהיה.

הלחם רך מבפנים, כמו חלה מתוקה, ופריך מבחוץ. אבל לא יותר מדי פריך שחותך את החך, אלא בדיוק במידה. הוא מתוק טיפה, מה שמשתלב מעולה עם שוקולד ונותן קונטרה ראויה לגבינות השוויצריות החזקות.

פעם היה ניתן לקנות את הלחם של סיינט גאלן רק פה באיזור. אבל כיום מוצאים אותו בכל החלק דובר הגרמנית של שוויץ – ואפילו במאפיה אחת בברלין. אבל בבוחס הוא ברמה אחרת. טרי יותר, פריך יותר וטעים יותר.

הלכתי לקחת עוד פרוסה. הלילה המצפון שלי שוב ינקר.

[מתכון. אם מישהו מתנדב להכין בתחילת אוגוסט כשאני בתל אביב, אז אתנדב בכיף לטעום ואפילו אתרום גבינה איכותית לעניין!]

14 תגובות

  1. טליה הגיב:

    הצילווו…איזה פטיש ללחם עם חמאה עורר בי הפוסט הזה.
    אשמח לקבל מידע על מקום הלינה שלך (אם הוא שווה) ולפרגן לעצמנו איזה נופש שם. נראה שובה לב.כמה חם כאן…גהנום!
    תלמד,ילד.תלמד. אתה הולך לעשות זאת בגדול.

    • ניימן הגיב:

      אני ישן אצל מכרים… כך שאי אפשר לארגן שם נופש (:

      עקרונית אני בבוחס. שהיא בהיידי לנד (איפה שהיידי בת ההרים מתרחשת). אחלה מקום לדוקטורט, אבל לא ממש מעניין. אם כבר אז תעשי חופשה במחלבה!
      https://www.neiman.co.il/?p=2979

      • טליה הגיב:

        נא הסבר.מחלבה??

        • ניימן הגיב:

          זו מחלבה שוויצרית. אבל צחקתי; אי אפשר לנפוש שם. מקסימום לבקר בזמן שאתם בחופשה באיזור.

          • טליה הגיב:

            אני יכולה לנסות להתחפש לפרה הולנדית…מעניין אם ירגישו בהבדל…אולי פרות הולנדיות עושות מו עם כמה ח’תים… האמת,במקום כה יפה אני מוכנה גם לישון ליד הרפת,הנוף משכיח הכל..

  2. הדס הגיב:

    אני מקבלת על עצמי את האתגר! (המתכון נראה פשוט למדי)
    ונשמע חלומי לכתוב דוקטורט בכזה מקום.

  3. הסברת להם איך אנחנו קוראים לחלק הזה?
    אני אבדוק עם פיית העוגיות אם היא מרימה את הכפפה. למרות שלחם נשמע משעמם יחסית לאתגרים שהיא נענית להם.
    מצד שני, הדס התנדבה…
    אני, בכל מקרה, מתנדבת לטעום איתך 🙂

  4. ניימן הגיב:

    טליה – את משהו מיוחדת. הרגת אותי מצחוק!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting