ביטים של ברלין 2014: המטבח הברלינאי של מיטמאן

מקומות כמו מיטמאן הם זן נכחד. מסעדות ברלינאיות פינתיות שמגישות אוכל של סבתא.

הם תמיד נראים אותו הדבר: רהטי עץ כבדים, ואוסף פיצ’פקס צפוף מעטר כל פינה טובה של המקום. לא שואלים “איזה בירה יש”, אלא מזמינים ‘בירה’ וזהו.

כבר הרבה זמן ששמתי עין על מיטמאן, אבל רק עכשיו הצלחתי להגיע לשם בשעת הצהריים שלהם. תפריט הצהריים הוא מהשווים בברלין לאוכל כזה (11:30-15:30, ב’-ו’). תמורת 5.60 יורו תקבלו מנה עיקרית נדיבה וכוס שתיה.

מבחר העיקריות מצומצם מאד. הוא כולל רגל חזיר, נקניקיות ותפו”א אפוי עם שמנת. אבל אני לקחתי דווקא מנה ברלינאית: דג מטיאס עם תפוח ברוטב שמנת. שותפתי לארוחה הלכה על רגל החזיר – המנה הקבועה שלה.

לקח לאוכל קצת זמן להגיע. במיטמאן מתגאים בכך שהכל מוכן טרי – וגם היו די הרבה אנשים במקום.

אם תרצו משהו יותר מיוחד (וגם יותר יקר), תוכלו ללכת על התפריט הרגיל שלהם. יש שם רגל קרושה, ושלל מנות דגים ברלינאיות. כן, יש דבר כזה – מנות דגים ברלינאיות.

יש למיטמאן שלל מעריצים בברלין. אנשים שרואים בו שריד לפעם. עד לפני כמה שנים אפילו הסכימו לקבל שם תשלום במארק גרמני! הוא קרוב יחסית למרכז התיירותי של העיר, אבל בניגוד למסעדות ה”אותנטיות” שם, מיטמאן הוא באמת פיסה של ברלין הישנה.

[מיטמאן. Rungestr. 11]

4 תגובות

  1. נעמה הגיב:

    נשמע אחלה מקום!
    תמיד רציתי לטעום אוכל ברלינאי טיפוסי. חוץ מהקאריוורסט לא ממש יצא לי ודונר קבב אני לא מחשיבה.
    רציתי ללכת למסעדה שיש בבית של ברטולד ברכט אבל היה סגור ולא באנו בשעות המתאימות…
    אולי זה יהיה תיקון בפעם הבאה (בונה על השנה הקרובה… :))

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting