שוק חג המולד הפיני

קשה לאמר שניגשתי בחשק רב לבדוק את שוק חג המולד הפיני.

בניגוד לשאר השווקים, הוא נמצא בתוך בניין (מרכז התרבות הפיני). ע”פ התמונות הוא פיצי. וגם מה יש כבר לפינים האלה לחדש?

אז תקשיבו, השוק הזה הוא תענוג גדול! קטן ועצמאי. כולו עבודה קשה של הקהילה הפינית – בלי גורמים מסחריים. שזה מה-זה נדיר בשווקי חג מולד בברלין.

קנינו בקבוק ליקר סמבוק (3 יורו) ושאלנו את המוכרת איפה מכינים אותו. ‘מה זאת אומרת איפה?’ היא התפלאה, ‘אצלי בדירה! הכנתי אותו במיוחד מסמבוק שהבאתי במזוודה מפינלנד!’.

השוק גם לא כזה קטן כמו שנדמה בתמונות. לפינים הללו יש בניין שלם פלוס חצר בתור מרכז הקהילה. הם מנצלים כל סנטימטר בארבעת הקומות שלו.

בחצר תמצאו מעדני חג מולד קלאסיים עם טוויסט פיני. נקניקיות איילים (לא נגעתי), לצד דגי ענק מעושנים על לחם שחור משחור. הם גם מגישים גרוג עם שוטים של פינלנדיה.

הקומה הראשונה היא הקפיטריה האמיתית. יש שם מרק סלומון (מעדן) פרוסות עם בשר אייל משומר, מאפים ממולאים עם חמאה פינית מעל (גם מעדן) ואיזה עשרה סוגים של עוגות פיניות. הכל ממש בזול – ככה זה באוכל מעשה יד.

בשאר הקומות יש פיצ’פקס פיני. הכל עבודת יד של אנשי הקהילה. המון דברים רקומים, סרוגים וכו’. כמעט הכל יקר בטירוף – כי ככה זה באמנות מעשה יד.

בשורה התחתונה זה שוק קטן, שמח ומלא בפינים. חלקם אפילו פונים אליך בפינית לפני שמנסים גרמנית או אנגלית!

אנשים השקיעו המון כדי להביא את חג המולד שלהם לפה – ורואים את זה בכל פינה. מומלץ מאד לשנה הבאה (השנה הוא כבר נגמר).

5 תגובות

  1. ש.פ הגיב:

    אויש, אנחנו הלכנו לארוחת בוקר בוינטרגרטן ההוא שזה בכיוון השני ואח”כ התגלגלנו לעניינינו. עכשיו קצת התבאסתי…
    אלא אם אתה אומר שגם האוכל היה יקר ואז פחות נורא 🙂

    הדג הזה מריח לי טוב מפה…

  2. Dhyan הגיב:

    אני מקווה שזה לחם ולא משהו אחר שמתבשל שם בתנורים
    אבל בכל מקרה זה נראה טוב טוב טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Subscribe without commenting