יומיות 02.05.2025: המועמדים לפרס הוגו 2025

עלה מוקדם יותר היום: פוסט עם חמישה קוריוזים על ויקיפדיה.

1. המועמדים לפרס ההוגו 2025 הוכרזו. אחרי עשור וקצת של פוליטיזציה,נדמה שנמאס לפלגים השונים. חזרנו לרשימת ספרים שהקהל אוהב כי הם טובים, לא כי הם מייצגים את האידיאולוגיה הנכונה.

בין המועמדים, The Tainted Cup [ביקורת] המעולה, The Ministry of Time [ביקורת] שאהבתי קצת פחות, A Sorceress Comes to Call של קינגפישר (גירסא אפלה לנערת האווזים של האחים גרים), וגם שני ספרים של אדריאן צ'ייקובסקי שאני אבדוק רק אם מישהו שקרא ימליץ עליהם בחום רב, כי אחרת לא בטוח שהוא כוס התה שלי.

השוס הוא המועמד השישי, Someone You Can Build a Nest In. ספר ש אומרים שהוא ספר אימה רומנטי מחמם את הלב ומרגיע או משהו כזה. כאילו, מה נסגר? אבדוק אותו בקרוב.

2. מגזין המדע בדיוני Analog חשף את המועמדים לפרסי השנה שלו, וביניהם גם כריכת השנה מבין הגליונות שיצאו השנה. הנה זאת האהובה עלי:

כריכת מגזין אנלוג

3. אימרת השבוע:

"Locks keep honest people honest"

נראה שהמקור הוא פוסט ברדדיט. האם אפשר לתרגם את זה לעברית? לא מצאתי איך. אפילו אם האימרה לא תמיד נכנהן, עדיין זה מסר שמתאים לכמות גדולה של מקרים שנתקלתי בה בחיי.

4. ת'רד טוויטר (X בהווה) נהדר של נועה ליברמן על פרוייקט קריאה של ספרים שמתרחשים בתקופות היסטוריות שונות. החל מתקופה הדינוזארים ועד המאה ה-18.

צילום מסך מטוויטר

5- הביקורת של אריק גלסנר על "הרצברג" של רם גלבוע ממש עשתה לי חשק לקרוא אותו. איזה מזל שעוד שבוע ככה אני מגיע לביקור ואוכל להשיג עותק שלו.

אגב, למרות שלל ההתנגדויות שלי (אפליקציה בסלולרי, לא פורמטים שמתאימים לי) אני שוקל להתחיל לקרוא ספרים דיגיטליים בעברית כי אחרת מרגישים פספוס.

6. זאת העונה הקצרה עכשיו של החומוס הירוק ופוסט בחומוסולוגים בע"מ בפייסבוק מספר כל מה שרציתם לדעת עליהם.

7. ראיתי ונורא (נורא) נהניתי מהסדרה של יואב קוטנר על כוורת. לקחים גדולים לא לקחתי ממנה, אבל היא כן שלחה אותי לכמה ימי האזנה אובססיביים של מוזיקה עברית משנות ה-70.

מי שכן למה מזה יותר הוא תומר קריב-שיוביץ' שכתב פתיל בטוויטר (X בהווה) על לקחים מהסדרה.

האמת היא שהפתיל קצת ישן. הוא ישב חודש פתוח בטאב וחיכה שאקרא אותו. אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם וזאת הזדמנות מעולה להמליץ על הסדרה למי שבמקרה פספסו.

2 תגובות

  1. Moshes הגיב:

    בארמית יש את הביטוי "לאו עכברא גנב אלא חורא גנב"

    • ניימן הגיב:

      ואללה לא הכרתי את זה וזה מגניב לגמרי! אבל נדמה לי שזה כמעט ההפך. הביטוי בארמית טוען שצריך לבנות מערכת שתמנע מהפרט לרמות, בעוד שהביטוי בפוסט אומר שהמערכת מערימה קשיים על אנשים ישרים אבל בעצם לא עוצרת גנבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting