מה הקשר בין הקיוי לציפור הפיל?

ספויילר לפוסט הבא שיעלה היום מאוחר יותר או מחר, תלוי בזמן הפנוי שאמצא. הפוסט ינסה לענות על החידה המדעית, למה הביצה של ציפור הקיוי כל כך גדולה, והיא כל כך קטנה?

על מנת להיכנס לאווירה חיברתי שיר ילדים על הנושא.

 

המנגינה היא מחווה לשירי ילדים כמו חבל על כל טיפה ופרת משה רבנו מפרפר נחמד, או  אתה תטאטא של ציפי שביט. את המוזיקה והמילים אני חיברתי, אבל את העיבוד המוזיקלי סיפק, רחמנא ליצלן, AI, ספציפית, Suno. התמונה, אגב, מ-Stable Diffusion Web.

יש לי רתיעה ממוזיקת AI. זה מרגיש בזבוז זמן להאזין לה. היא קלישאתית, חסרת לב ונשמה. אבל את שיר הילדים שיצא פה אני די מחבב. ניסיתי להבין למה.

ראשית, כמו שאמרתי, המוזיקה והמילים הן שלי. הקלטתי את עצמי שר, העליתי ל-Suno וביקשתי ממנו ליצור קאבר. הוא לא שינה את המוזיקה והמילים, אלא רק יצר גירסא יותר משויפת שלהן. האם זה מספיק כדי ליצוק נשמה ביצירה?

גם תאמינו לי, אף אחד לא רוצה לשמוע אותי שר. וכן, העיבודה קלישאתי להחריד, אבל בתור חובבן, גם העיבודים המוזיקליים שאני יוצר לשירים של עצמי הם קלישאתיים להחריד. ובואו, זה לא שהשיר עצמו שיא המקוריות.

יעבור כנראה זמן עד שאגבש דעה על מוזיקת AI. אני עדיין לא רואה את עצמי מאזין לשיר שלם שכתב AI. הרי זוהי מכונת פלגיאט משעממת. אבל אמנות AI מעניינת עד כמה שהפרומפט שהבאתם לא מעניין. והאם פרומפט של מוזיקה ומילים מספיק מעניין כדי ליצור מוזיקה מעניינת?

3 תגובות

  1. גיל הגיב:

    > האם זה מספיק כדי ליצוק נשמה ביצירה?

    בעיניי, לא. אני אוהב מאוד מוזיקה וגם קאברים ואני שמח לשמוע טייקים של אנשים על מוזיקה ולשמוע את ההבנה שלהם והדגשים שלהם. אשמח לשמוע כל דבר שתקליט בעצמך אבל אין לי עניין במוזיקת AI 🙂

  1. 28 במאי 2025

    […] בעברית יש לנו את מה הקשר בין הקיוי לציפור הפיל שמתייחס למהפיכה בתיאוריה המדעית של התפתחות הקיוי […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Subscribe without commenting