יומיות 03.07.2025: לארי לבוש ליציאה בארץ חרדוני הלילה
אתמול פורסמה ביקורת על ספר הפנטזיה הבלשי A Drop of Corruption של רוברט בנט ג'קסון. ספר מצוין ומומלץ, השני בסדרה אחרי The Tainted Cup [ביקורת] המומלץ בפני עצמו.
1. דודי הלך שלשום לעולמו בשיבה טובה. הוא היה אחת הדמויות המשפיעות על חיי בגיל צעיר. הוא לימד אותי הקלדה עיוורת בעברית ואנגלית עוד לפני שידעתי לקרוא ולכתוב. בזכותו ידעתי לתכנת כבר בגיל 8.
דודי היה אדם יוצא דופן. הוא דיבר שוטף 16 שפות, עברית ואנגלית כמובן, אבל גם שפות מתות (יידיש), או אסיאתיות (יפנית). פולנית, אגב, לא נכללת ברשימת השפות הללו, אבל למרות זאת רמת הפולנית שלו גבוהה כנראה מזו שלי.
הוא עסק באובססיביות במהלך כל חייו בתחביבים מוזרים ובכלל היה היחיד במשפחה שהזכיר לי את עצמי. בתקופה מסוימת בנה מעבדה לצביעת זכוכיות בשיטות שהוא המציא בחצר האחורית של סבא שלי. בזכות האובססיה שלו להיסטוריה אנחנו יודעים את הקשר המשפחתי בין כל אדם בעולם עם שם המשפחה שלנו אלינו. יהי זכרו ברוך.
2. יצירה מהממת של דייויד ריבוי הצרפתי, יוצר הקומיקס Pepper & Carrot. בטח הזכרתי כבר פעם שברווז זאת החיה האהובה עלי? רשיון CC-BY 4.0.

3. היום בלאוטר בת"א ב-18:00 בערב, בכורה בישראל של קנטיון גוז בחבית (בירה בלגית אגדית וחמוצה בטירוף) וגם חשיפת בקבוק המגנום קנטיון גוז לזכרו של סהר שטרקר, אח"מ של קהילת הבירה שהלך לעולמו מוקדם יותר השנה.
4. סליחה שאני משתף פה וידאו מטוויטר אבל הסרטון הזה של עמוד נחיתה הוא וואו של טירוף מוחלט.
https://x.com/carmguti/status/1891693757935853969
איך תרגישו אם האתר הזה גם יהפוך מתיחת פנים להיות טירוף דומה? 🙃
5. שרשור ארוך ומרתק של איתי סליאר על מערכת החינוך בצרפת. מתכתב לפוסט המאד פופולרי שהיה פה שבוע שעבר על שיטת החינוך של קירן איגן.
6. "לארי לבוש ליציאה בארץ חרדוני הלילה" הוא השם שניתן לתרגום לעברית של הקווסט האגדי לארי 1. השם קצת פחות מוזר כשנזכרים שהשם המקורי המלא הוא בעצם Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards".
אם אתם בגיל מסוים בטח שיחקתם, או לפחות שמעתם, על אחד הקווסטים האגדיים, מצחיקים וגסים אי פעם. העובדה שגל שמש טרח ותירגם את יצירת המופת הזאת לעברית מפליאה ממש.
ההכרזה המלאה נמצאת בפייסבוק. את המשחק אפשר להוריד מפה. יש גם פתיל ארוך באנגלית על תרגום המשחק.
הוא מיועד לוינדוז וצריך לראות איך ואם בכלל אפשר להריץ אותו על הלינוקס שלי. אם זה יקרה מתישהו אני מבטיח פוסט ארוך על הגירסא העברית של המשחק.
7. שחר הרץ כתב פוסט על בירה הרצל שמתחיל ב:
"זהו – מהפך הפחיות הושלם, של הרצל לפחות.
בדיוק שנה עברה מאז העז מאור הלפמן להפוך את הרצל להיות מותג הבירה הישראלי הראשון שזמין אך ורק בפחיות, ומבחינתי המעגל נסגר בשבוע שעבר עם יציאתה לאויר העולם של פחית הבירה הישראלית המושלמת ביותר שאי פעם החזקתי. "
תלחצו על הלינק למעלה לקרוא הכל.














משתתף בצערכם על מותו של הדוד שלך 🙁
תודה.
משתתף בצערכם. נשמע כמו אדם מקסים.
אכן היה אדם מקסים, תודה.